Údržba našich dřevěných truhlíku a květináčů je velmi jednoduchá. Za roky bydlení na statku, jsme si uvědomili, že dřevo potřebuje pravidelnou údržbu. S tímto vědomím jsme začali vyvíjet vlastní 3 složkovou barvu, kterou jsme přesně naladili k našemu severskému smrku ze kterého vyrábíme. Spojení naší barvy – tenkovrstvá vodou/olejem ředitelná tenkovrstvá lazura má přesně tu konzistenci, aby maximálně nasákla do pórovitého severského smrku. Výsledkem je výrobek, který v životnosti porazí jakoukoli jinou, tvrdší dřevinu.

Ne nepodstatnou výhodou použití našich barev je fakt, že neschováváte strukturu dřeva, ale naopak ji zvýrazňujete, což je za nás cíl.

Kouzlem je však dostatečná a pravidelná údržba. Jak to probíhá? Koupíte si ideálně od nás nebo jinou tenkovrstvou vodou nebo olejem ředitelnou lazuru a tou 1x za 3 roky přetřete truhlík ze všech stran. Dojde k oživení barev a zvýšení ochrany na další roky.

Pokud chcete, aby Váš truhlík/květináč vypadal pořád stejně jako první den, tak jej přetřete 1x ročně. Nemusíte brousit, odstraňovat starý nátěr, pouze přetřete s investici na 1 květináč okolo 20-60Kč/nátěr a maximálně 10min a je hotovo.

To je jedna z nejdůležitějších výhod našich truhlíku/květináčů. Koupíte a pak se vlastně nestaráte, pouze pár minut a je hotovo!!

Proto Vám doporučujeme si koupit naši barvu zároveň s výrobkem pro další použití. Dodáváme taky lazurovací štětce, se kterými máme nejlepší zkušenosti.

https://www.na-statku.cz/do-truhliku-kvetinace-vruty-nepatri-stare-techniky-spojeni-dreva/