Konstrukce výrobku je spojením dřeva do dřeva pomocí drážky. Na spojení horního rámu a nosných hranolů používáme staré technologie čepu a dlabu, popř. spojení do drážky bez použití vrutů. V celé konstrukci nepoužíváme vruty a žádný spoj není viditelný.

Nejdůležitější technologií je správný výběr dřeva a jeho ochrana. Dřevo je živá struktura a jako taková má mnohá úskalí a pravidla. Musíme vědět jaké dřevo, z jaké části kmene , jakou vlhkost potřebujeme a kdo dřevo připravuje, abychom si byli jisti, že dostaneme prémiovou kvalitu, kterou pro naše výrobky potřebujeme.

Materiál horního rámu je u kolekce KOMBI 25/67mm z modřínu a základní konstrukce z 45×45 mm tlustých hranolů opět z modřínu nebo sibiřského modřínu. Strany jsou pak vyrobeny ze severského smrku. Modřín nebo sibiřský modřín , který používáme, je pro danou kategorii zahradních květináčů nejlepší a nejtrvanlivější variantou. Modřín odolává díky své struktuře a smolnatosti nejlépe povětrnostním podmínkám a jeho životnost i bez údržby se udává až 30 a více let.

Díky našich zkušeností se statkem, kde je víceméně vše ze dřeva, jsme si vědomi, že údržba nesmí být zdlouhavá a komplikovaná. Proto jsme vyvinuli vlastní 4 složkovou tenkovrstvou lazuru, která díky své podstatě v přírodní olejové bázi se do materiálu nasaje a stačí naše výrobky jednou za 3-5 let jednoduše přetřít bez broušení. Celá akce pak trvá pár minut a máte na roky vystaráno.

Můžete zakoupit ZDE